Lovpligtig Risikovurdering nu en del af Tagpas

I forbindelse med Tagpas release 1.7.3, d. 5. august 2022 – understøtter vi nu risikovurdering på en nem og intuitiv måde.

Det er b.la.på baggrund af en tragisk hændelse i 2019, hvor en tagdækker faldt ned og mistede livet, er det jævnfør “Bekendtgørelse om bygge- og anlægsarbejde § 38” blevet obligatorisk at foretage risikovurdering af den enkelte sag og i givne tilfælde udføre påkrævede sikkerhedsforanstaltninger, der sikrer mod nedstyrtning, inden arbejde på taget må påbegyndes. Dette har vi nu indarbejdet i Tagpas som et element af en Kvalitetssikringssag.

Man bliver ved oprettelsen af sagen stillet nogle få spørgsmål om 

  • Arbejdsstedets taghældning
  • Tagkantens / Tagfodens højde (og alt efter om taghældningen er over eller under 15 grader, om der under arbejdets udførelse vil forekomme arbejde eller færdsel i en højde af 5 meter eller derover.
Illustration: Hvornår sikring og skriftlig risikovurdering

Hvis et af svarene ”trigger” det, tilføjes et kontrolskema under ”Modtagekontrol”, der hedder ”Risikovurdering”. Denne vurdering kan udfyldes med det samme eller senere, men er den først tilføjet, er den obligatorisk at udfylde. Skemaet tilføjes pr bygning under skemaer.

Det vil blive logget og fremgå af den udfyldte pdf-rapport med initialer og tidsstempel samt evt. fotodokumentation, hvem der har taget stilling til bygningens taghældning og højde samt risiko for faldulykker.

Denne funktionalitet skal ses som en hjælp til at overholde gældende lovgivning og vil i første omgang være automatisk fravalgt. Virksomhedens administrator vil under virksomheds-indstillinger aktivt kunne vælge, om eller hvornår Risikovurdering som standard skal være slået til eller fra. På et senere tidspunkt bliver Risikovurderingen slået til som standard.

Bekendtgørelsen kan læses via dette link:
https://www.elov.dk/bekendtgorelse-om-bygge-og-anlaegsarbejde/paragraf/38/
 

Kontakt os hvis du har spørgsmål

Har du brug for hjælp til at komme i gang med at bruge Tagpas? Eller har du spørgsmål til vores produkter og services? Så kan du kontakte vores Kundeservice alle hverdage fra kl. 09.00 til 16:30

Du kan tilmelde dig vores nyhedsbrev, og holde dig informeret omkring Tagpas - Klik her

Klar til at komme igang?

- Klik på Log ind knappen hvis du allerede har adgang til Tagpas.

- Klik på opret bruger hvis du ønsker at oprette en gratis profil. Det giver dig mulighed for at se funktionen dokumenter, samt at linke dig sammen med en tagdækkervirksomhed som benytter Tagpas.

- Er din virksomhed endnu ikke oprettet, så kontakt én af vores sælgere med det samme. Mere info klik her

Kontakt information

Nordic Waterproofing A/S
Livøvej 21, Stuen
DK-8800 Viborg

CVR: 25711785
Telefon: +45 40 70 96 58
E-mail: Info@tagpas.dk